Locatie
Donkmeer

Het Donkmeer is een van de grootste meren in Vlaanderen. Een derde van het gebied rond de waterplas is beschermd natuurgebied. De overige 56 hectare kan je volledig ontdekken op je eigen tempo en op je eigen manier.

Op en rond Vlaanderens mooiste meer kan je varen, vissen, wandelen en fietsen. Er zijn kilometers aan paden en routes uitgestippeld. De omgeving serveert je mooie Scheldenatuur met velden, bossen en moerassen. Hier kan je ten volle genieten van de rustgevende natuur.

Locatie
Omgeving

Hertekop bevindt zich midden in het groen, dicht bij alles. Hier kan je genieten van het bruisende leven in de gemeente en je batterijen opladen in de prachtige natuur. Even bijpraten tijdens het joggen of bij een heerlijke tas koffie? Het kan allebei.

In deze woonomgeving staan groen en water centraal, maar toch ben je vlak bij de bewoonde wereld. Je dagelijkse boodschappen doe je gewoon in de buurt, te voet of met de fiets. Vanuit Hertekop heb je bovendien ook een uitstekende verbinding met de grote steden. Op een kwartier rijden, heb je een prima verbinding richting Gent of Antwerpen via de E17. Met de fiets ben je zo in het indrukwekkende landschap van de Kalkense Meersen, Berlare Broek, de Gratiebossen en de Schelde. Zo’n idyllische route zal je niet snel vinden.

Activiteiten

Wandelen

Authentiek rust

Dankzij de uitgestippelde routes rond het Donkmeer ontdek je alles op een ietwat gezapiger tempo. Zo kan je echt even tot rust komen. Laat je bijvoorbeeld overzetten naar de Eendenkooi en geniet van de natuur rondom je. Of trek eens naar de wekelijkse markt in Berlare? Daar kan je op zondagnamiddag boodschappen doen of gewoon langs kraampjes kuieren. Soms is dat alles wat een mens nodig heeft.

Horeca

Culinair genieten

In de omgeving van Hertekop zijn er verschillende inspirerende ontmoetingsplaatsen waar je culinair kan fijnproeven. Zo staat restaurant Lijsterbes garant voor een beleving waarbij het gezonde, lekkere eten het bindmiddel van sociaal contact vormt. Verder kan je aan de oevers van het uitgestrekte Donkmeer ook genieten van paling in al zijn variëteiten. In Berlare is een bezoek aan Palinghuis De Pluim een traditie.

Waterpret

Nieuwdonk

Het grootste deel van het Donkmeer is een reservaat waar je menselijke voetafdruk niet wordt geapprecieerd. Maar wat op het Donkmeer niet kan, kan wel verderop in het Provinciaal Recreatiedomein Nieuwdonk.

Centraal op het populaire sport- en ontspanningsdomein ligt een grote vijver met een afgebakende zone om in openlucht te zwemmen. Een stukje verderop is er nog één voor wie wil kajakken, surfen of zeilen. Bovendien is er een ligweide met een zandstrand voor wie graag een kleurtje vangt op een zonnige dag.