Project
Hertekop
Donkmeer, Berlare

MODERNE VERTALING NAAR HEDENDAAGS WONEN

De elegante architectuur houdt het midden tussen een tijdloze en vooruitstrevende stijl. De gevels van de verschillende gebouwen worden op een uniforme manier afgewerkt, ondanks de variatie qua integratie. Zo onderscheiden de dynamische gevels zich zichtbaar van de statische architectuur van het historisch erfgoed. Toch sluit Hertekop perfect aan bij het idyllische, groene landschap van het Donkmeer.

De appartementsgebouwen worden opgevat als moderne volumes waar enkele accenten in aangebracht worden die qua materialisatie aansluiten bij het aluminium buitenschrijnwerk. De gelijkvloerse appartementen zijn voorzien van een uitpandig terras om zo het contact met de groene omgeving te versterken en het parkgevoel te maximaliseren. De appartementen op de verdieping beschikken over een inpandig terras om de privacy te vrijwaren. De enige uitzondering hierop zijn de appartementen aan de straatzijde die volledig georiënteerd zijn naar het prachtige Donkmeer.

Daarnaast worden de comfortabele woningen opgevat als witgepleisterde volumes die gescheiden worden door een inkomzone in houten gevelbekleding. Ook de halfopen bebouwingen worden gekenmerkt door middel van dit accent. Deze woningen beschikken over privatieve tuinen die samenvloeien met de omliggende natuur.

Een combinatie van bovenstaande invullingen vinden we terug bij de twee prestigieuze villa’s. De grote ramen, die het zonlicht royaal naar binnen trekken, worden afgeschermd door verticale houten lamellen. Die doen bovendien ook dienst al zonwering tegen oververhitting van de woning.

Types

Donkappartementen

Dankzij de grote raampartijen, met aansluitend de privatieve terrassen, kan je hier volop smullen van maximaal daglicht en een adembenemend zicht.

Op het gelijkvloers zijn er twee drieslaapkamerappartementen en één met twee slaapkamers. Op de eerste verdieping vinden we drie tweeslaapkamerappartementen. Op de hoogste verdieping is er naast twee tweeslaapkamerappartementen ook een éénslaapkamerappartement. Even mooi als het panoramische zicht is de hoogwaardige afwerking die hier wordt toegepast.

meer info
Parkappartementen

De twee volumes bestaan telkens uit vier entiteiten. Op het gelijkvloers bevinden zich twee parkappartementen met drie slaapkamers, één met twee slaapkamers en één met één slaapkamer. Op de verdieping bevinden zich twee tweeslaapkamerappartementen en evenveel éénslaapkamerappartementen. De gelijkvloerse parkappartementen zijn voorzien van een uitpandig terras om te genieten van een optimaal buitenleven. De appartementen op de verdieping beschikken over een inpandig terras om de privacy te bewaren.

meer info
Woningen

De ruimte achter de behouden villa Hertekop wordt ingevuld met zes geschakelde ééngezinswoningen.

De doordachte indeling zorgt hier voor een maximale benutting van de ruimtes. Zo beschikken de twee halfopen bebouwingen over vier slaapkamers. De vier centrale woningen hebben elk drie slaapkamers. Elke entiteit kan bovendien genieten van de groene omgeving in een privatieve tuin met een terras dat naadloos overloopt vanuit de leefruimte.

meer info
Villa's

Op het einde van de doodlopende, autoluwe weg bevinden zich twee vrijstaande en prestigieuze villa’s. Beide luxueuze woningen beschikken over vier slaapkamers, maar de indeling van beide woongelegenheden is niet identiek. De villa achteraan beschikt over een gelijkvloerse slaapkamer met privé-badkamer. Op de eerste verdieping zijn er nog drie slaapkamers en een gemeenschappelijke badkamer. De villa naast de aaneengeschakelde woningen beschikt over een bureau op het gelijkvloers en vier slaapkamers met een badkamer op de eerste verdieping.

meer info

Locatie

Adres:

Hertekop
Brielstraat 19
9290 Berlare